說好了的走資

上年傳媒大大聲聲話香港唔掂啦,國安法出場後會大量公司撤資,今年又話移民潮大量市民要走資!1月仲話已經走資1萬億添!!

如果走資係真的話,照計銀行體系好缺資金

事實剛剛相反,香港銀行體系結餘多到不得了,導致香港銀行同業拆息Hibor 創11年新低!!跟據香港銀行公會,1個月Hibor 係0.08607!!

係11年新低!咁大件事,但點解好似冇傳媒報導既?

走少少資傳媒就講到大一大,錢多到息口創11年新低卻冇傳媒講,仲信傳媒?

資料來源: 以前投資班導師 Brian

發表者:家鴻

過去工作多年,在專上學院當一個電腦系統分析員,公餘時間會多關注自己的興趣和生活,多關心身邊和朋友,努力進修健康飲食、營養及自然療法的知識。

Leave a Reply

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: