態度可以改變一位顧客

eSpring益之源淨水器@ 蘇蔡2+1的部落格:: 隨意窩Xuite日誌

家鴻開心分享;

有位美容中心老闆,
兩年前曾經分享水機,做個水機示範。
知道她有腳痛的問題,講解過bodyfit減重,幫襯過買個幾罐 XS。

最後佢拒絕我,說她跟了朋友的低糖飲食法,唔需要再介紹其他減重方法⋯。

一星期前,我間中將安利公司的資訊WhatsApp佢,她說以後唔會想再收,我👌🏻回應。後尾告訴我,因為近日生意受疫情影響,心情也受影響。

又係因為一支LOC,因為她養寵物的緣故,打算叫我買一支給她。我請教左團隊,給她合適建議。

好在她還記得我介紹過水機,告訴我聽過客人說這部機唔錯。因為知道大廈洗水箱後水的如何恐怖,今晚決定買eSpring。

上到中心見到我們的產品,她一看就告訴我多年前試過bodykey 覺得味道很好。👍🏻

原本諗住分享公司的OPP ,心想她做美容生意,雅芝會係一個商機,結果再俾佢拒絕左😂(我做美容產品生意,用amway的產品未倒我米)👈🏻 我仲未知點樣回應😅

昨晚IBO + eSpring + 1/2 health mix 先
星期二裝水機,或者聽我講下回分解☺☺

總結:好產品口碑相傳,做個水機示範留下印象,客人兩次拒絕不代表一切,我只是放膽分享,其實都沒有做過什麼。

疫情關係,「送外賣」服務與客人可能係關鍵。😅💪🏻

發表者:家鴻

過去工作多年,在專上學院當一個電腦系統分析員,公餘時間會多關注自己的興趣和生活,多關心身邊和朋友,努力進修健康飲食、營養及自然療法的知識。

Leave a Reply

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: